Örgü Bebek Hırkası ANLATIMLI ÖRGÜ MODELLERİ
Öncelikle ; örgü örerken tığ,şiş veya iğne batması kazalarına karşı azami dikkatli olunarak örülmelidir. Örgü Nasıl Yapılır? Örgü örerken nelere dikkat etmeliyiz? Örgü kalitemiz, örgümüzün gevşek veya sıkı oluşuyla çok yakından ilgilidir. Bu nedenle örgü örerken iplik gerginliğine mutlak surette dikkat etmek; çok gevşek bırakmamak veya çok sıkmak gereklidir.
Örgünün kalitesi; hem kullanılan ipliğe hemde ören kişiye bağlıdır El alışkanlığınızın nasıl olduğunu etiket bilgilerinde yeralan 10 cm x 10 cm büyüklüğündeki karede verilen ilmek ve sıra sayılarıyla kontrol edebilirsiniz. Verilen ilmek sayısı ve sıra sayısında 10 cm x 10 cm kare büyüklüğünü yakalayamıyorsanız büyük veya küçük oluşuna göre örgünüzü adapte etmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Örülmüş ürünlerin ütülenmesi görünümünü güzelleştirir. Ütülerken etiket bilgilerine dikkat etmeniz yararlıdır.
Ütülemek yerine kanepe, yatak altı gibi göreli olarak ağır yatay yüzeylerin altına yerleştirerek de düzgünlük sağlayabilirsiniz. Angora, tiftik gibi hammaddelerle üretilen, tüylü ipliklerle ördüğünüz ürünleri poşet içerisinde 1 gece buzlukta bekletirseniz tüy dökülmesini azaltırsınız. Örgü örerken kenar ilmeklerini örmeden direkt şiş üzerine almanız hem yanlara doğru sürekli artmasını önler hem de örgü dikişi rahat ve muhtazam olur. Ürünlerinizi kullanırken etiket üzerindeki talimatları, yıkama kurutma tavsiyelerini dikkate alırsanız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder